29.1.14

Los Bio-Lentos en Kasa dla Muntanya


Divendres després de la Manifestació en defensa del Banc Expropiat, 20 h Pl. Rovira Gràcia. Kasa dla Muntanya presenta:

LOS BIO-LENTOS (poesía al rescate)
  • De 22 a 24 h Sopador popular
  • 24 h endavant actuació i beures. 

Av. Santuari S. Josep de la Muntanya 31-35 Gràcia. Bcn.







22.1.14

Actividades en apoyo de l'Ateneu Flor de Maig


Actos reivindicativos en apoyo de l'Ateneu Flor de Maig

Sábado 25:

12h - Proyección documental "Autonomía obrera"
14h - Vermut y tapas con la actuación de Bio-lentos, Poesía al Rescate
16h - Actuación de la coral de La flor de Maig
17h - Xerrada Flor de Maig, memoria histórica y recuperación del patrimonio histórico, a cargo de La ciutat Invisible y de Josep Cruanyes


AJUDA A DIFONDRE L'ESDEVENIMENT

https://www.facebook.com/ateneu.laflordemaig
Salvem el nostre patrimoni! #FlorEnPerill


13.1.14

CONTRA EL DESALOJO DE LA GORDÍSSIMA

..........................aplazada la actuación; comunicaremos fechas próximamente.................

Manifest en defensa del CSO La Gordíssima

Alerta: la propietat privada i l’Ajuntament tornen a la càrrega!
El CSO La Gordíssima és un espai alliberat i autogestionat ubicat al carrer Pons i Gallarza del poble de Sant Andreu de Palomar. La finca, que portava més de dotze anys abandonada pel seu propietari i ja havia estat okupada durant quatre anys per un grup de noies, es va tornar a alliberar la nit del 15 de novembre de 2008. Des de llavors i fins ara, la voluntat ha estat obrir l’espai al poble, crear un projecte cultural nascut de les necessitats del veïnat que el districte no satisfà -com veiem, per exemple, amb la reivindicació del casal de l’Harmonia- i reclamar el dret a l’habitatge i un espai autogestionat allunyat de polítiques institucionalistes i d’interessos econòmics.
Des de fa més de cinc anys, La Gordíssima acull tota mena d’iniciatives: taller de cervesa artesana, assajos artístics, xerrades i debats, projeccions de pel·lícules i documentals, presentacions de llibres, col·lectius i campanyes, autoassessorament laboral i d’habitatge… També és l’espai de reunió de diversos grups andreuencs i de prop, molts dels quals poden autogestionar-se a través de les cafetes. S’hi fan menjadors vegans econòmics, concerts de música en viu, berenars, cabarets, festes… En definitiva, és un centre social viu i obert al poble, un espai de trobada del veïnat des d’on es vehiculen diverses lluites i on prenem consciència i ens enriquim personalment i col·lectivament per contribuir, en la mesura de les nostres possibilitats, a la creació d’un moviment subversiu contra el capitalisme i el patriarcat.
Però, una vegada més, tot això es troba en perill perquè la propietat, emparada per les mateixes lleis que avalen els desnonaments sense tenir en compte les persones ni la justícia social, ha reactivat el procés de desallotjament.
Tot això passa en un context creixent de repressió econòmica, policial, judicial i mediàtica contra la població civil que s’organitza i crea xarxes de relació col·lectiva per fer front a les polítiques que volen silenciar i apaivagar l’emancipació i l’autoorganització del poble. Unes polítiques impulsades, a Sant Andreu, per un Ajuntament que encausa veïns per defensar els drets laborals i de vaga; multa i precinta espais associatius i culturals com Diables, el Rock’nTrini i La Biblio; promou projectes especulatius que pretenen carregar-se el Casc Antic, i dificulta l’accés del veïnat a uns espais que són de totes, com la Fabra i Coats.
Malgrat tot, nosaltres continuarem obrint el CSO, fent-hi les activitats programades amb normalitat i amb il·lusió, perquè el poble necessita un centre social on poder dur a terme tota una sèrie d’actes polítics i socials de manera autogestionada i sense el control ni la tutela del poder polític, econòmic, policial i judicial.
La Gordíssima és un projecte veïnal obert, un edifici històric viu i, ara, un centre social amenaçat. Defensem-lo!
La Gordíssima es queda al poble!!